речник контакт

Сработеното од децата мајстори, изложено во Касапови

Делата од грнчарската, столарската и ткајачката работилнциа пред јавноста

Петар Печков

Делата што децата од трите работилнци ги сработија изминатите десет дена, до петок ќе  бидат изложени во куќата на Касапови. Грнчарски  и столарски дела, ткаени и плетени работи се пред очите на јавноста.

Делата кои триесетина деца го создаваа со сопствени раце, можат да се видат во наредните денови. По барање на децата, работилниците ќе продолжат до петок. Работилниците ги организираше граѓанското здружение ,,Разбој, во соработка со Општина Велес.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »