речник контакт

Средата вечер стигна пролетта

Ќе биде ли дождлива годинава пролетта, ќе има ли врнежи?

Петар Печков

Во  22,58 ч. на Северната полутопка замина зимата и астрономски дојде пролетта. На Јужната хемисфера истовремено дојде есента.

Пролетта ќе трае до 21 јуни во 16:54 кога ќе дојде летото.

Сонцето денес кога е рамнодневица изгреа во 5:35 а ќе зајде во 5:46или денот трае 12ч и 11мин. 

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »