речник контакт

Среќен роденден Владо и Дневник!

Пред 15 години, на денешен ден беше формирана првата Влада на независна и суверена Република Македонија.

Аница Солева

Пред 15 години, на денешен ден беше формирана првата Влада на независна и суверена Република Македонија. За прв претседател беше избран академик д-р Никола Кљусев. Потпретседатели беа академик Блаже Ристевски, Јован Андонов и Беќир Жута. Нашата Влада влегува во својот пубертетски период и којзнае уште какви лудории не очекуваат од неа! Исто така, на денешен ден и дневниот весник „Дневник“ го слави својот 10-ти роденден!

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »