речник контакт

Станарите заминаа, сметот го оставија

Номадите од под Мало Мовче сами се иселија. Ама си го исекоа и оденоса дрвото кео две години беше среде Вардар.

Петар Печков

Го нема повеќе семејството кое цело лето живеече под мало Мовче. Сами се иселија, откако тоа не го стори комуналнмиот испектор, кој живее во соседство. Но затао ноамдите замина а го сотавија сметот и коњите кои доаѓаат тука во попладневнтеи часови. овој простор три месеци беше узурпиран, стана живеалиште, околината смрдеше.

Во еден период дури беше и механичарска работилница, се растураа половни автомобили, а звукот уште рано наутро ги будеше жителите од овој дел на градот. Но ни тоа не беше предизвик инспециските служби да реагираат. Со доаѓањето на есента, семејството кое живееше тука замина а остана сепак сметот. Колку за потсетување на нив.

Добра работа направија  што си го понесоа  дрвото, кое две години беше среде Вардар. За да им послужи како огрев за зимата.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »