речник контакт

Старите се сушат, нови не се садат

На местото со старите и уништени садници, ЈКП Дервен никако со години да започне со нивна обнова

Петар Печков

На улицата на липите, Моша Пијаде, пред општина и управната зграда на Жито Вардар, ЈКП Дервен никако да ја спроведе една од неговите задачи, уредување и одржување на дрвјата во градот.

Имено  на стотина метри има повеќе до корен уништени липи, но и неколку деформирани и исушени. Иако ваквата состојба е присутна неколку години, Р.Е. Паркови и зеленило никако да започне со промена на овие дрвја со нови. Причината зошто е така, ја знаат само тие.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »