речник контакт

Старуваше видеопорталот „Нова“

Тоа е новина на македонскиот интернет простор, еден вид телевизија на интернет. www.novatv.mk

Петар Печков

Од вчера, четврток  почна да работи видеопорталот „Нова“, кој на јавноста треба да и' пренесе информативни содржини на малку поинаков начин. Тоа ќе биде еден вид телевизија на интернет. На „Нова“ (www.novatv.mk) секојдневно ќе се емитуваат вести, стории, емисии со специјализирана тематика и интервјуа. Во овој проект се вклучени повеќемина поранешни новинари од затворената телевизија А1. Основачи на „Нова“ се Борјан Јовановски и Билјана Секуловска. Главен и одговорен уредник е Борјан Јовановски.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »