речник контакт

Стаса кинеската стока, за пролет

Два товарни воза со бројни вагони од ,,Чајна шипинг,, минаа за кратко низ Велес

Петар Печков

Дојде пролетната роба, ич не берете гајле. Прозиводство Кина. Пред малку, околу 12,30  два товарни воза минаа низ Велес. На нив пишуваше ,,Чајна шипинг,,.

Според информациите на ТрМр истите биле тргнати од пристаништето од Солун. Дел од големиот број товарни  вагони ќе  остане во Скопје а другото продолжува за Белград, Будимпешта. 

Така што сигурно е, поверено дека стаса пролетната гардероба, прозведена во Кина. 

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »