речник контакт

Струмички карневал

Започнува од [b]04-08 Март 2006[/b], а главната карневалска вечер ќе биде на [b]07 Март 2006[/b] год. Тоа не смее да се пропушти. Секоја чест на Струмичани!

Аница Солева

[b]04.03.2006 (Сабота)[/b] - Свечено отварање на Струмичкиот карневал со маскенбал и избор на принц и принцеза на Струмичкиот карневал [b]05.03.2006 (Недела)[/b] - Детски карневал по повод „Прочка“ [b]06.03.2006 (Понеделник)[/b] - Отворање на Изложба од Конкурсот за најдобра карневалска маска и цртеж на тема карневал за учениците од основните училишта - Одржување на традицијата на варење бел грав по повод „Чист понеделник“ - Отворање на Изложба и прогласување на наградите од меѓународниот конкурс за карикатура и афоризам на тема „Карневал“ [b]07.03.2006 (Вторник)[/b] - Струмички карневал (Главна карневалска вечер) [b]08.03.2006 (Среда)[/b] - Празник на армасаните девојки (Тримери) Извор: [url=www.carnivalstrum.org.mk]www.carnivalstrum.org.mk[/url]

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »