речник контакт

Таци го спасија од давање и сега го чува Интернационал

Уште еден пример на посветеност кон бездомните животни

Петар Печков

Здружението за заштита на животните ЗГ,,Oбезбеди живот” од Велес  го паси кучето од давање во Вардар и тоа сега го чува хотелот Интернационал.

Така кучето кое беше  врзано со јаже за нозете  и фрлено во Вардар да се удави,. беше вратено во живот. Денес тоа е чувар на поранешниот Хотел Интернационал, кој беше дома на бездомници и зависници.

Откако кучето Таци беше таму водмено, хотелот го напуштиле сите негови времени жители, поради тоа што не дозволува никој да влезе во објектот. Соседите во шега додаваат, тоа што не им успеа на обезбедувањето, сега го стори бездомното куче.

АНКЕТА »

Колку сте задоволни од настапот на македонските репрезентативци на ЕП во одбојка?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »