речник контакт

Театар и филм во Свети Пантелејмон во Велес

Во рамките на прославата на 20-годишнината од возобновувањето на театарот „Скрб и утеха“ во црквата Свети Пантелејмон во Велес, на 1 јули(златец) ќе биде одиграна преставата „Сердарот-засекогаш љубов“...

Никола Солев

Во рамките на прославата на 20-годишнината од возобновувањето на театарот „Скрб и утеха“ во црквата Свети Пантелејмон во Велес, на 1 јули(златец) ќе биде одиграна преставата „Сердарот-засекогаш љубов“ копродукција на театарот „Скрб и утеха“ и велешкиот национален театар „Ј.Х.Џинот“,според текст и режија на Тихомир Стојановски и ќе биде преставен документарниот филм „Како свеќа“, филм на продукцијата „Дион“ при Културен центар „Скрб и утеха-Тиха“, снимен за време на гостувањето на истата претстава кај Македонците во пиринско, Р. Бугарија. Режијата и сценариото се исто така на Тихомир Стојановски, а филмот кој зборува за македонската јасновидка баба Ванѓа и правата на Македонците во Р. Бугарија е копродукција на „Скрб и утеха“ и телевизија „Сонце“. Настанот започнува во 20 и 30 часот.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »