речник контакт

Тројца в.д. директори во училиштата во Велес

Времено за вршители на должноста до изборот на директори се именувани во ОУ Блаже Конески, ОУ Рајко Жинзифов и средното економско Јовче Тесличков

Петар Печков

Саше Андреев е в.д директор на ОУ Блаже Конески, Рамо Биберовиќ на ОУ Рајко Жинзифов во Горно Оризари и Нада Јованова во средното Економско училиште Јовче Тесличков. Тие оваа функција ќе ја вршат се до изборот на директор по пат на конкурс. Именувањето на в.д директор во средното економско училиште е спорно за СДСМ оти тие сметаат дека процедурата е прекршена не епочитуван изборот на Училишниот одбор, поради што правдата  отфрлениот кандидат Панче Иванов ја бараа на суд.

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »