речник контакт

Турцизми

БЛИЗНАЦИ - сарадан чоџук ГРУПЕН СЕКС - буљук фукара БИНГО - ќелепур к\'смет...

Зоран Николов

БЛИЗНАЦИ - сарадан чоџук

ГРУПЕН СЕКС - буљук фукара

БИНГО - ќелепур к\'смет

РАСПУШТЕНИЦА - сиктер ан\'ма

ПРЕМИЕР - далаверџи чауш

МИНИСТЕР - резил чауш

ПРАТЕНИК - орта калпазан

АМБАСАДОР - џенем суртук

САКСОФОН - тенеќе зурла

ВОЈСКА - ч?фте сурија

БРАК - ујгун јарем

ВЕСНИК - абер јазија

ФАРМЕРКИ - ѕевгар ѕиври

ЦАРИНИК - арач намќор

СТЕЧАЕЦ - ептен борчлија

АЛАДИНОВА ЛАМБА - ѓурулти бардак

ПАДОБРАНЕЦ - чад\'р будала

ОГЛЕДАЛО - карши сурат

ЛИМЕНКА ПИВО - тенеќе бира

СЕПАРЕ - башка лезет

ТЕЛЕФОН - абер гајтан

МОБИЛЕН - џенем абер јок гајтан

ЗЛАТНО СЛАВЕЈЧЕ - алтан биљбиљ

БРЗА ПОМОШ - турбо еким

РАДИО - ѓурулти кути

ТЕЛЕВИЗОР - сурат кути

ПОВРАТЕН БИЛЕТ - пишман карта

БРЗАТА ПТИЦА ИТРИЦА - турбо биљбиљ ептен курназ

КОЈОТОТ - ем баксуз ем абдал

АНАНАС - машала шишарка

ЛЕКАР-СТАЖИСТ - аџами еким

ДЕТСКА СОБА - чоџук одаја

ШВАЛЕРКА - јабанџи мерак анама

СОПРУГА - дибидуз баксуз

СОПРУГ - тапија абдал

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »