речник контакт

УХМР започна да го мери нивото на река Бабуна

Се мери во село Богомила

Петар Печков

Од почетокот на месецов Управата за хидрометеорологија започна да го мери нивото на реката Бабуна. Се мери во село Богомила. Податоците секојдневно се објавуваат заедно со останатите реки во земјава.

За жал привичните податоци се поразителни. Од почетокот на месецов нивото на река Бабуна е далеку од просекот кој изнесува 19 см и е само  10 см, двојно помалку.

Очигледно сушниот период влијаеше и на оваа планинска река.  Патем нивото на река Вардар во Велес, измерен утрово во 7,30ч. е 85 см. а просекот е 99см.  

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »