речник контакт

Убавините на љубовта пред велешани

22 слики од помладата генерација автори дел oд карванот кој ќе заврши во САД

Петар Печков

 Петта година по ред Ликовниот салон во Велес е домаќин на делата од Интернационалниот ликовен караван, кој го организира Тихомир Кондев. За овие години на него учествувале 176 автори. Годинашната изложба на слики и графики, која претходно беше поставена во Охрид и Струга е  на тема ,,Убавините на љубовта,,.

Пред велешката публика се претставуваат 22 автори од 30-те кои учествуваа  на манифестацијата. Има автори од Македонија, Србија, Хрватска, Словенија, Црна Гора, Унгарија, Германија и САД. На изложбата се застапени и 13 дела од скопскиот уметник Горан Јованов. По Велeс ликовниoт карван продолжува во Скопје, Белград, Нови Сад, па Бостон, Детроит и Чикаго.

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »