речник контакт

Удар на дигиталното подземје

RELOADED, KNIGHTS, TFCiSO, Unreality, DRAGON i Cinemaniacs - се само некои од бројните имиња на сцената на нелегалните „издавачки“ групи кои се уапсени...

Никола Солев

RELOADED, KNIGHTS, TFCiSO, Unreality, DRAGON i Cinemaniacs - се само некои од бројните имиња на сцената на нелегалните „издавачки“ групи кои се уапсени во координирана акција на полицијата во повеќе европски земји. Дотичните групи често се нарекуваат и „пиратски“, па по тоа не се разликуваат и од оние пирати кои материјалите нелегално ги продаваат и од тоа заработуваат (underground групите добиваат само на углед на undeground сцената). Според пишувањето на интернет порталот Slyck, акцијата е превземена вчера во Германија, Австрија, Холандија, Полска и Чешка, уапсени се повеќе од 30 луѓе, а претрес е извршено во повеќе од 300 домови.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »