речник контакт

Урбана опрема и спортски реквизити во дворовите на училиштата во Башино село и Горно Оризари

Проектот на Акитво, ги идентификувал потребите на жените во Горно Оризари и Башино село

Петар Печков

Поставена е  урбана опрема и спортски реквизити во училишните дворови на училиштата во Горно Оризари и Башино Село.

Оваа активност дел од проектот на Центарот на активни граѓани Активо  „Вклучување на жените од руралните средини во креирање на локални политики“ а финансиран од Европската Унија.

Проектот  ги идентификувал потребите на жените во Горно Оризари и Башино село, кои во голем дел биле насочени кон задоволување на потребите на децата во овие рурални места.

Активноста финансиски е реализирана со средства во висина од 200 илјади  денари од Општина Велес.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »