речник контакт

Условна затворска казна, за поранешниот командир на велешка полиција

Осуден е за ,,несовесно работење во службата,,

Петар Печков

Алекснадар Костов, поранешен командир на Полициската станица Велес   е осуден за ,,несовесно работење во службата,,. Тој како овластено службено лице, во периодот од 18 јуни 2011-та до 30.11.2014 година, несовесно постапувал во вршењето на неговите овластувања и должности, со што за други сторители на прекршоци прибавил некаква корист, а на штета на Републичкиот Буџет.

Спротивно од Законот за прекршоци, спречил да се процесуираат изготвени барања за поведување на прекршочна постапка за констатирани прекршоциод страна на неколку фирми и нивните раководители.

Основниот суд во Велес му изрече казна затвор во траење од три месеци, која нема да се изврши ако  Костов за време од една година, по правосилноста на пресудата не стори ново кривично дело.

АНКЕТА »

Дали попустите за „Црниот петок“ ги оправдаа очекувањата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »