речник контакт

Успех на велешкиот дебатерски тим

Дебатерскиот тим при Фондацијата „Фокус“ од Велес, во состав: Моника Саздова, Дејан Ризински и Весна Радиновска го освоија второто место на финалето дебатирајќи со тимот од Хрватска.

Петар Печков

Велешкито дебатерески тим го совои второто емсто на межународното натпреварување, кое минатито викенд се одржа во Скопје. Убав успех за Моника Саздова, Дејан Ризински и Весна Радиновска го освоија второто место на финалето дебатирајќи со тимот од Хрватска.

Во периодот од 28-30.10.2011 се одржа меѓународното дебатно првенство Macedonia Open 2011 во Гимназијата „Јосип Броз Тито“во организација на Младинскиот образовен форум. Финалниот натпревар се одржа на Факултетот за туризам и менџмент во Скопје, на кое се натпреваруваа дебатерски  тимови од  Македонија, како и дебатери од Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Албанија, Косово, Романија и САД    .

 Тие дебатираа по тезите  „ Државата треба да и даде приоритет на слободата на граѓаните пред безбедноста” и „Државата смее да воведе рестрикции на сите алатки за комуникација во случај на немири“, на кои младите дискутираа поделени во тимови, афирмирајќи или негирајќи ја зададената теза .

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »