речник контакт

Учениците во посета на локалната власт

Четвртоодделенците од ОУ Блаже Конески ја посетија локалната самоуправа на Велес

Петар Печков

 Учејќи за локлана власт, демократија, буџет четврто оддленците од ОУ Блаже Конески ја посетија Општина Велес. Тие непсоредно видоа каде и како работи градоначалникот, телата на локалната самопурава, Советот и општинската администрација. Децата поставија и за нив својствени прашања, сакајќи повеќе да дознаат за тоа  како работи  локалната самоуправа.

АНКЕТА »

Дали стравувате од корона вирусот?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »