речник контакт

Учениците на училиште во сабота на 16-ти и 30-ти март

Ќе се одработуваат часови за пропуштената настава од 21 и 22 јануари, кога поради загадениот воздух учениците имаа продолжен распуст

Петар Печков

Продолжениот зимски распуст, учениците  од основните и средни училишта ќе го одработат во март. Ќе учат во саботите на 16 и на 30 март.

Ќе се одработуваат часови според распоред за понеделник, односно вторник. Та тој начин се надоместува пропуштената настава од 21 и 22 јануари, кога поради загадениот воздух учениците имаа продолжен распуст.

Дополнувањето на Календарот за организација и работа на основните и средните училишта е објавен  во Службен весник, а информацијата ја потврдија и од Министерството за образование и наука.

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »