речник контакт

Учениците од Горно Оризари дел од маскенбалот во Прилеп

Дваесетина ученици од повисоките одделенија се претставија на маскенбалот Прочка

Петар Печков

 Учениците од ОУ„Рајко Жинзифов“ од  Горно Оризари Велес беа дел од карневалот во Прилеп, кој се одржа во неделата.    Тие како едно од 12-те училишта во кои се изучува германскиот јазик како проектна настава од прво одделение учествуваа заедно  со наставничката по германски јазик Тања Николова.

Темите  по  кој се зиработија маските, се протегаат од „тешкиот“ германски јазик преку германските покраини, па се до личности од бајките или фудбалот. Учениците изработија посебни костими, маски, па дури и сопствено возило за карневалската поворка.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »