речник контакт

Учениците од Коле Неделковски на гости во Полска

Најдобрите ученици од средното училиште Коле Неделковски заедно двајца професори, Орданче Амбарков и Ѓоко Ѓоргиев, седум дена престојуваа во Полска. Фото репротажа од престојот.

Петар Печков

И додека во Велес престојуваа гостите од  Полска, истовремено делегација од средното училиште Коле Неделковски беше во посетна нивните врсници од Станислав Сташица во Новогард.

За време од еднонеделниот престој, љубезните домаќини ги прошетаа велешани за даги видат убавините на војодството и  западно поморски окург. Освен во Новогард, тие беа и во Шќеќин, приморскиот град Меѓузорје. Фотографиите најдобро зборуват за се.

 


 

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »