речник контакт

Учениците од Превалец со четири медалји на натпреварот во Хасково

На меѓународниот конкурс за компјутерски цртежи во Бугарија, учествуваа 786 ученици и цртежи

Петар Печков

На осмиот меѓународен конкурс за компјутерски цртеж и колаж „ Творештво без граници“ Хасково 2017 година учествувале 786 цртежи од 786 учесници, 512 колажи и 328 учесници од странство.

Учениците од ООУ„ Васил Главинов,, објект 2 во населба Превалец  со нивниот ментор наставничката Лила Арсова  повторно, како и минатите години  се закитија со медали!

Категорија цртежи од 8 до 10 години  златен медал  освои Елена Жарко Тосева , додека сребрен  Анамарија Костовска, додека пофалница доби  Антонио Златко Станковски.
Во четвртата група  за возраст од  11- 12години златен медал освои Ана Робертино Костовска а сребрен медал Јасминка Николова.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »