речник контакт

Учениците засадуваат, граѓани ги крадат дрвјата од дворот на ОУ Блаже Конески

Во два обиди украдени шест садници на зимзелени дрвја,стари една година

Петар Печков

Од дворот на ОУ Блаже Конески украдени се садниците засадени во рамките на пролетната акција. Тоа се случило на 8-ми април околу 20,45 ч. кога од задната страна, на патот кој води кон Болница, сограѓанка ги откорнала трите сандици, си ги земала и си заминала.  Истите биле донација од ЕД Вила Зора.

Слично нешто се случило и пред Нова година, на истиот простор кгоа повторно три садници зимзелени дрвја, биле во текот на ноќта украдени.   О

д училиштето објаснуваат дека иако случаите се документирани преку инсталираниот видео надзор, тие нема да го пријават во велешката полиција.

 Дури имаат и  снимка кој е сторителот, но се чудат како тоа одделни сограѓани без ни малку срам одземаат дел од иднината на децата, саднци кои токму учениците ги засадиле. 

 снимките се од видео надзорот на ОУ  Блаже Конески

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »