речник контакт

Учителке, најсакана

И во пензионерските денови пензионерките од ОУ Трајко Андреев се дружат

Петар Печков

Не верувам дека постои човек кој во меморијата,  не го помни името на првата учителка, меѓу најзначајните нешта. Таа која ни ја подари целата своја душа и љубов, да не описмени и ни ги покаже вистинските вредности.

Затоа со право оваа фотографија е посветена токму на еден дел од учителките, наставничките  од некогашното ОУ Трајко Андреев, кое веќе не постои, но затоа постојат нивните заеднички средби.  На една од тие средби се дел од просветните работници. Таа останува како траен белег.Но и спомен.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »