речник контакт

Уште во јуни остварен годишниот план за крводарување

За неполни шест месеци собрани се 1861 крвна единица

Петар Печков

Со последната крводарителска акција, реализирана во ЈКП Дервен, кога беа собрани 20 крвни единици, годишниот план за крводарување за општина Велес е реализиран.

Досега за неполни шест месеци собрани се 1871 крвна единица а планот е 1861.

За потсетување  во 2018-та година  планот беше остварен  со 243% . Или собрани  вкупно 4.519 крвни единици со што Општинската организација на Црвен крст беше најдобра во Македонија.

АНКЕТА »

Дали попустите за „Црниот петок“ ги оправдаа очекувањата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »