речник контакт

ФК Борец шампион ама за 1988, историја (фото)

Фотографии од прославата на шампионската титула. Но и ретки фотографии на велешки фудбалери од 1955 и од 1933

Петар Печков

Генерацијата која го освои првото место во Македонската фудбалска лига и се пласира во Третата лига Југ.

Ова е таа шампионска генерација, која ќе остане забележана како единствен првак на МФЛ.

Во Борец играле илјадници фудбалери, но оваа екипа може да се пофали со пехар.

 Костадиновски, Боров, браќата Кодовски,  браќата Костови, Демирџиев, Милчев, Манасиев, Банев, Марков, Паунов, Игнов, Ристевски, Петковски, тренер Ковачев, помошник Хајле.

Ако некој е  испуштен нека пише, ќе го допишам...

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »