речник контакт

ФК Тополка ја зголемува предноста во Општинска фудбалска лига

Одиграни две кола од пролетниот дел на ОФЛ. Викендов дерби играат вториот и првиот Башкими и Тополка

Петар Печков

       резултати 8-мо коло

Мартолци - Башкими 2:2

Форца Нова - Согле 6:2

Младост - Тополка 1:2

Интернационал - Горски 2:0

         резултати 9-то коло 

Интернационал - Мартолци 2:4

Горски - Младост 0:0

Тополка - Форца Нова 6:4

Согле -  Башкими 0:4

 

                Т  А  Б  Е  Л  А

1. ФК ТОПОЛКА                    9   7  1   1   35: 16     22

2. ФК БАШКИМИ 2008        9   5  2  2    21:   8     17

3. ФК МАРТОЛЦИ 2007      9   5  5  2    26: 19     17

4. ФК ИНТЕРНАЦИОНАЛ     9   4  3  2    24: 24    15

5. ФК ГОРСКИ                       9   2  4  3    11:  11    10

6. ФК ФОРЦА НОВА             9   3  1  5    20: 24     10 

7. ФК МЛАДОСТ                   9   2  3  4     8: 12        9

8. ФК СОГЛЕ                          9   0  0  9    14:45       0

        Во третото коло викендов играат:

ФК Мартолци  - ФК Согле  

ФК Башкими  - ФК Тополка  

ФК Форца Нова  - ФК Горски                 

ФК Младост  - ФК Интернационал

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »