речник контакт

Фатени рибокрадци на езеро Младост

Чуварската служба на ЗСР „Бабуна“ од Велес открила двајца рибокрадци кај кои пронашла големи количества на мрежа за ловење риба како и неколку килограми на риба.

Петар Печков

Чуварската служба на ЗСР „Бабуна“ од Велес открила двајца рибокрадци кај кои пронашла големи количества на мрежа за ловење риба како и неколку килограми на риба.

Кај лицата Д.Т. (33 год) и Т.Н. (50 год) на лице место додека ловат на езерото Младост, биле пронајдени 300 метри мрежа како и 6 сома, 3 крапа 4 караши, сите тешки повеќе од 50 килограми.  

Ова тие го сториле во време на забрана на лов на риба како и со мрежа што е исто така незаконски.

Против двајцата рибокрадци поднесени се кривични пријави и тие се судруваат со казна затвор доколку бидат судени по новиот Закон за лов и риболов.

Неодамна ЗРЦ „Бабуна“ фати рибокрадец кој ловел со мрежа долга 700 метри, што се смета за најдолга откриена во 50 годишната  работа на велешкото друштво и таа беше изгорена.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »