речник контакт

Формирано Здружение на приватни локални радио станици

За претседател беше избран Васко Чукарков од Галакси Радио од Кавадарци

Петар Печков

 Локалните приватни радио  станици формираа свое здружение, на основачкото Собрание кое се одржа во Велес. За претседател едногласно беше избран Васко Чукарков од Галакси Радио од  Кавадарци. Беше избран и Управен и Надзорен одбор. На овој начин 50-те локални радио станици сакаат  нивниот глас да се слушне наспорти здруженијата на приватните телевизии со национална концесија и  приватните регионални и локални  телевизии.

Со текот на годините се појави потреба  локалните радија, кои имаат свои интереси наспроти локалните и регионални телевизии, да имаме свое Здружение. Се решивме на овој начин, преку ова Здружение да ги решаваме нашите проблеми, да може да се слушне и нашиот глас а во интерес на слушателите - рече Чукаров.

 Во Македонија имал 48 локални  приватни радио станици  и две  непрофитни, со околу 200 вработени.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »