речник контакт

Форца нова поразена, Бирлик победи 4 коло ОФЛ

Во Третата лига југ, победи на велешките екипи, Превалец, Бабуна и Илинден

Петар Печков

 Во 8-то коло од Третата лига југ победи збележаа сите три велешки екипи. Превалец и Илинден на домашен терен победија со по 3.0 против екипите на  Варош од Прилеп, односно Тополчани од Тополчани. Бабуна пак победи на гости во Сирково, кавадаречко со 2:1.По ова коло највиско пласирана  е Бабуна 4-та со 13 бода, па Превалец 12-ти со шест и  Илинден седми исто така со 12 бода.

 Резултати од четвртото коло одиграно на 12 и 13 октомври

Илинден – Бирлик  1:2
Башкими – Интернационал   2:2
 Богомила – Форца Нова  4:2
 Младост – Мартолци    4:2
 Горски – Гемиџии   1:6

Т   А   Б   Е   Л  А

1.    Форца Нова           4     3   0  1    8 :  6     9
2.    Младост                 4     2  2   0     6 :  3    8
3.    Мартолци 07          4    2  1   1    10 :  7    7
4.    Гемиџии                 4    2   1  1    10:  6    7
5.    Богомила                4    2   0   2  12: 11     6
6.    Илинден БС           4     1  2   1    6 : 7      5
7.   Интернационал       4    1  1   2      9 :8      4
8.   Горски                      4    1  1   2     7 : 12    4
9.   Бирлик                     4     1  0   3     4: 10    3
10   Башкими                 4    0  1    3    5:  7      1

 Идно коло 18 и 20 октомври
Гемиџии  -  Илинден
Мартолци – Горски
Форца Нова – Младост
Интернационал – Богомила
Бирлик – Башкими

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »