речник контакт

Фудбалерите на Борец кои собираа по 4-5 илјади публика на стадион (фото)

На кој натпревар има продадено најмногу билети? Како е да се игра на вештачка подлога?

Петар Печков

Неодамнешниот меморијален натпревар одигран во чест на голманот Паунов , со собраа велешките фудбалери од екипата на Борец кои при крајот на 80-тите и 90-те го полнеа Градскиот стадион во Велес.

Мало потсетувањена фудбалерите кои во недела наместо на неделен ручек не собираа на стадион, покрај транзисторот и чекајќи ги резултатите  од другите натправари во Трета лига на поранешна Југославија или во  Прва Македонска лига, каде Борец играше.

Долгогодишниот секретар на Борец Ристе Темелков откри дека натпревар со најмногу  продадени билети во Велес е  тој од февруари 1982-та кога во  Велес  гостувал ОФК Београд се продадени 4,6 илјади билети.  

И додека тогаш се играше на природна трева, истите фудбалери, сега играа на вештачка подлога. На прашањето како се играло тогаш и како е  сега, одговорот го даде Леон Кодовски: ,,природно, е природно,,.

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »