речник контакт

Хуманитарна акција за децата со инвалидитет

Учениците, нивните родители и вработените од ОУ Блаже Конески им помагаат на децата со хендикеп

Петар Печков

Учениците, родителите  и вработените од ОУ Блаже Конески изведоа хуманитарна акција која е наменска за 3-ти декември Светскиот ден на хендикепираните лица. Таа се состоеше од продажба на  храна, производи од пекарите во Велес. Собраните средства се наменети за Дневниот центар за децата со посебни потреби. Организаторот смета дека акцијата е успешна, имало голем одѕив и ќе се соберат доволно средства за да се донира на овие деца.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »