речник контакт

Хуманитарна забава на Лајонс клуб Велес

Собраните средства за слепите лица и болните од рак во градов

Петар Печков

Лајонс клубот Велес одржа хуманитарен коктел на Хотел Романтик. Паричните средства кои беа собрани од влезниците како и донации од присутните беа наменети за Здружението за слепи лица од Велес и  Здружението Борка од Велес.

Нивни претставници била присутни на забавата, кога им биле и врачени паричните донации. На овој начин членовите на Лајонс клубот од Велес ја покажале нивната хуманост, која најавуваат ќе рпдолжи и натаму, кон социјално ранливите категории.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »