речник контакт

Хуманитарна новогодишна божикна вечер

Ротари клубот и гостите од Лајонс клубот од Велес собрале осум илјади евра од продажба на уметнички дела

Петар Печков

Ротари клубот од Велес ја одржа првата Ногогодишно Божикна донаторска  вечер. Собрани биле околу 6 илјади евра   во пари и 2 илјади евра во предмети. 

Вечерта  беше исклучително успешна, ги надмина нашите очекувања. Првичната одлука беше собраните средства да бидат наменети за купување специјално возило  за превоз на лица со посебни потреби, но бидејќи има такво, размислуваме да ги намениме за друга потреба на лицата со посебни потреби на возраст над 18 години  - рече Аце Коцевски претседател на Ротари  клубот  во Велес. 

На оваа вечер присуствувале и членовите на Лајонс клубот  од Велс, кои  исто така  активно  учествувале во  лицитацијата.  На неа биле понудени уметнички д ела, скулптури слики, кои уметниците ги донирале за оваа вечер.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »