речник контакт

Царот за функционалност на web страници

Што знаете за Jakob Nielsen? Епа пробајте да кликнете на Повеќе пред да почнете да креирате неиздржливи сајтови.

Зоран Николов

Данскиот научник [url=www.useit.com/jakob/]Jakob Nielsen[/url] е сериозен кандидат за Нобелова награда за функционалност на web страници. Нарекуван е од „гуру“ за web функционалност, преку „најпаметната личност на web-от“ до „еден од врвните десет умови во малите бизниси“. Просторот тука ми е премал за да расправам повеќе за него, така што можете и самите да ги засукате ракавите, направете загревање (15 брзи склекови) и почнете да го толкувате неговиот [url=www.useit.com]web сајт[/url].[br] [br] PS. Кога сме кај функционалноста, браќа мои автори, не закачувајте толкави огромни слики, замислете како ќе се отвораат на dial-up! Башка и ќе им трошите пари на интернетистите од кабелскиот...

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »