речник контакт

Црн Камен во зима

Замрзнатата вода во височина или должина,од 10-тина метри е вистинска реткост и природна убавина

Петар Печков

   Во месноста Пресвета, јужно од манастирот Св. Димитрија во Велес се наоѓа локалитетот викан Црн камен. Тоа  вакавско место кое според преданијата лечи а во овој период од годината е посебно интересен и впечатлив. Водата која паѓа од височина од 20-тина метри создала единствен мразулец тежок стотина килограми и висок десетина метри. Вреди да се види или посети.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »