речник контакт

Цртежот ги надминува јазичните и верски бариери

Ликовна работилница за основните од општините Велес, Чашка и Градско

Петар Печков

По петти пат во ОУ Рајко Жинзифов од Горно Оризари, се организираше ликовна работилница под мотото ,,Цртежот ги надминува јазичните и верски бариери,, на ниво на општините Велес, Градско и Чашка.

Учесници беа учениците од основните училишта кои цртаа на рециклирана хартија, која на еко - работилница ја подготвија   заедно со наставникот по ликовно Борче Стојанов.

Се твореше во две работилници, првата на рециклирана хартија на тема ,,Овој свет да а не биде во смет,, и втората цртање на еко- лого на отпадни плочки на тема ,,Зеленото е во мода,,

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »