речник контакт

Чекајќи ја есента

Што пишува на оваа сообраќајна табла, ќе дознаеме кога ќе паднат лисјата од дрвото

Петар Печков

Надлежна за одржување на вертикалната и хоризонталната сообраќајна сигнализација на автопатот Куманово - Гевгелија е ЈП Македонија пат.

Но колку тие се грижат за исполнување на нивната обврска покажува оваа фотографија снимена во близина на античкиот локалитет Стоби. Наместо возачите да се информираат, тие само добиваат дилема каде се наоѓаат.

Затоа едвај чекам да дојде есента, да паднат лисјата па да се прочита кој пат за каде води.

 

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »