речник контакт

Чист понеделник на Мегдан пред 6-7 децении

Традиција стара со години, а овие фотографии се доказ како се одбележувал овој ден на Мегдан

Петар Печков

ТРМР низ неколку фотографии ве враќа како се одбележувал Чист понеделник на Мегдан пред 6-7 децении. 

На фотографиите се семејствата од Мегдан: Бондиќеви, Дебарлиеви, Трандафилови, Тоцинови, Тодорови, Чукниеви, Манаскови, Ѓоргиеви.. 

Можат да се видат и Тоде Николов, Ганчо, Ѓорѓи Балкан, Картушот

 

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »