речник контакт

Чудо на мајката природа

Ова е фотографија на пештера во месноста Пешти, близу Велес.

Петар Печков

Ова е фотографија на пештера во месноста Пешти, близу Велес.

Мајката природа си поиграла и создала интересен отвор. Пештерата е долга 50-тина метри а на другиот крај се назира и отвор.

Ако на неколку локации во Македонија имаме камени форми со фалусоиден изглед, ова е чиста спротивност.

Велешките спелеолози бараат име за оваа пештера а за кумот следи и награда.

АНКЕТА »

Колку сте задоволни од настапот на македонските репрезентативци на ЕП во одбојка?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »