речник контакт

ШС ..Бабуна,, навремено ги испорачува платените дрва за огрев

Досега биле испорачани дрва за огрев за 7-8 илјади граѓани

Петар Печков

Шумското стопанство „Бабуна“ од Велес, кое е дел од ЈП „Македонски шуми“, редовно го испорачува  огревни дрва на граѓани кои се пријавиле и од јануари до мај и  ги платите парите.

Како што информира за МИА директорката Љубенка Попова, досега се испорачани огревни дрва даб и букана на 7 до 8 илјади граѓани, а до 15 октомври треба да им се испорачаат на уште 1.800 граѓани кои ги платиле парите за огрев.

-Покрај големиот број шумски пожари, сепак правиме напори навреме да им ги испорачеме огревните дрва до почетокот на грејната сезона, информира Попова.

Таа појасни дека по овој рок во складот на ШС „Бабуна“ во Велес ќе има огревни дрва на слободна продажба и за граѓани кои не се на списокот на оние кои се пријавиле и платиле на рати.

веста е преземена од МИА Македонска Информативна Агенција 

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »