речник контакт

„Компјутерски терорист“

„Компјутерски терорист“ од Кевин Митник стана една од најпознатите книги, откако успеа да влезе во мрежата и да украде софтвер на многу познати компании, вклучувајќи ги Sun Microsystems и Motorola.

Аница Солева

„Компјутерски терорист“ од Кевин Митник стана една од најпознатите книги, откако успеа да влезе во мрежата и да украде софтвер на многу познати компании, вклучувајќи ги Sun Microsystems и Motorola. Денес Кевин Митник ги посетува најголемите компании во Америка, подучувајќи ги како да се заштитат од луѓето како него. Кевин вели: „Која е најголемата дупка? Тоа е илузијата на неранливоста“. Тој вели дека никогаш не украл пари или направил намерна штета, туку дека хакирал барајќи возбуда.

АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »