речник контакт

„Windows Live OneCare“

Микрософт во средата официјално ја пушти во промет финалната верзија на анти-вирусниот и firewall- продукт „Windows Live OneCare“.

lj lkjl

Микрософт во средата официјално ја пушти во промет финалната верзија на анти-вирусниот и firewall- продукт „Windows Live OneCare“. „OneCare“ има за цел да ги штити корисниците кои го користат „Windows“ оперативниот систем од големиот број закани кои доаѓаат преку интернет, обезбедувајќи правилна работа на сметачите. Новитетот „OneCare“ ќе може да се „спушти“ од интернет или да се купи во продавниците за 49,95 американски долари, при што корисниците ќе можат да потпишат за заштита на три компјутери во текот на една година. Основните елементи за безбедност што ги нуди овој програм се: „firewall“, „antivirus“, и „antispyware“. Бета тест верзијата на „OneCare“ ги освои симпатиите на 200 000 корисници, така што овој безбедносен поптег на „Микрософт“ се смета за прв од ваков вид. Но ова ќе биде директен удар на фирмите кои прават безбедносен софтвер како што е „Symantec Corp“. Извор:[url=www.idividi.com.mk/Futurama/InternetIT/350777/index.html]ИДИВИДИ[/url]

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »