речник контакт

Ќе го пливаат или ќе го газат

Годинава за Водици Вардар со низок водостој

Петар Печков

Четврток 19-ти јануари е Водици и на тој ден се фрла крстот во реката Вардар. Годинава како малку кога нанзад, рeкaта Вардар е плитка а долгиоt сушен епридо остави трага. Затоа сие што годинaва ќе се фрлаат се во дилема, дали ќе треба да пливаат или да го газат Вардар за да го фатат крстот.

Згора на тоа метеоролозите најавуваат и студено време, температурата нема да биде повисока од 3 степени.Но велешани помнат дека на Водици по Вардар пловеле синии, и тогаш се фрлале по крстот. Од Повардарската Епархија пак ги повикуваат сите занитересирани православни христијани да се пријават за овој чин во просториите на административната зграда.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »