речник контакт

Велигденски јајца од Полска за велешани

Со брза пошта, десет шарени јајца од полскиот град Новогард стигнаа до Велес

Петар Печков

Меѓу повеќето од илјада јајца што беа понудени  на  вчерашната манифестација, се најдоа и десетина од Полска. Знаејќи за ова манифестација, средното училиште ,,Станислав Стажиќ,, од Новогард преку брза пошта испратиле нивни шарени  велигденски јајца. Иако минале илјада километри, беа здрави а поради нивната интересна приказна, бргу се продадоа, со повисока цена.

Овие примероци на јајца стигнаа во рамките на соработката со збратимениот град Новогард од Полска и Велес, и збратимените средни училишта Коле Неделковски и  Станислав Стажиќ.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »