речник контакт

Гевгеличанец доби 18 години затвор за педофилија

Иле Ангелов ( 28 год) за две кривични дела „полов напад врз дете кое не наполнило 14 години“ доби по 12 години или единствена казна затвор од 18 години

Петар Печков

Гевгеличанецот Иле Ангелов ( 28 год) доби 18 години завор за  педофилија. Тој во Основен суд Велес беше осуден за кривичното дело  „полов  напад врз дете кое не наполнило  14 години“.     

Според обвинението  делото го сторил  на 18 март 2017 година , кога со употреба на сила извршил полови дејствија врз малолетник од Гевгелија.  Бидејќи делото го сторил во два наврати, тој имаше две кривични пријави  по кои беше прогласен за виновен доби по 12 години затвор или во единствена од 18 години.

Ангелов не го признавал делото но судот од прибавените докази неспорно утврдил дека обвинетиот е сторител. До правосилноста на пресудата Ангелов останува во притвор.      

АНКЕТА »

Какви специјалистички здравствени услуги користите?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »