речник контакт

Групата Синтезис в недела вечер со концерт во Велес

Закажан е за 21 часот во Амфитеатарот од Младински парк

Петар Печков

Групата Синтезис недела вечер ќе одржи соло  концерт во Велес, во рамките на манифестацијата ,,Топол културен бран,,.  Концертот е  најавен за 21 часот во Амфитеатарот од Младинскиот  парк. Етно составот  зад себе има четири студиски албуми , еден зеднички со Наум Петрески еден концертен. Тие на концертот во Велес   ќе се  претстават со  дел од песните од овие албуми. 

Синтезис успеа да се наметне  како еден од најзначајните  состави во изведбата на пребогатиот македонски фолклор туку и како вистински амбасадор на нашата автентична музичка култура во глобални рамки.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »