речник контакт

Дербито на Општинска за Мартолци

Во Третата лига југ, месното дерби за Илинден

Петар Печков

Во Третата лига југ  во месно дербито Илинден ја победи Бабуна со 2:1, додека последниот  Кожув му зема бод како гостин на Превалец играјќи нерешно 1.1.

 Трите велешки екипи во Третата лига се поредија на 6-то, 7-мо и 8-мо место , со по 15, 14 и 13 бодови.

 Во Општинската фудбалска лига во дерби средба  Мартолци како гостин го победи Гемиџии со 3:2, па со Форца остана на врвот.

Шесто коло на ОФЛ

Илинден – Башкими   0:1
Богомила – Бирлик      3:2
Младост – Интернационал 3:1
Горски – Форца Нова 1:4
Гемиџии – Мартолци  2:3

Т  А  Б  Е  Л  А

1. Форца Нова               6   4   1   1    13 : 8      13
2. Мартолци                  6   4   1   1    20 : 10    13
3.Младост                      6   3   3   0    10 :  5     12 
4. Гемиџии                     6   3   1   2   16 : 10    10
5. Богомила                    6   3   0   3     15:16      9
6. Башкими                    6   2   2   2       9 : 7       8
7. Интернационал         6   2   1   3     13:  11     7
8. Илинден БС               6   1   2   3       7 : 10     5
9. Горски                        6   1   1   4      9 : 23      4
10. Бирлик                     6   1   0   5      4 : 16       3
 
Идно коло 2 и 3 ноември
 Мартолци  - Илинден
Форца Нова – Гемиџии
Интернационал – Горски
Бирлик – Младост
Башкими - Богомила

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »