речник контакт

Децата од Маца Овчарова промовираа еко ЦД и еко боенка

Патрониот празник на училиштето за деца со посебни потреби, обележан под мотото ,,Заедно за здрава и чиста животна средина,,

Петар Печков

Во Ликовниот салон се обележа патрониот празник на  ПОУ „ Маца Овчарова “под мотото„Заедно за здрава и чиста животна средина“. Во рамките на манифестацијата беше промовирано еко ЦД и Еко боенка.

Училиштето „Маца Овчарова“ покрај зададената програма за реализација на наставата, ја има најодговорната задача – да го претвори училиштето во дом, да го пренесе знаењето со игра, да ја преточи довербата во љубовта. Вработените во училиштето сотрудољубивоста, ентузијазмот,креативноста и родителската грижа што им ја даваат на дечињата им овозможуваат напредок во нивнито развој.

Боенката и ЦД-то кој ќе бидат додатен едукативен материјал во наставата на децата кои знаат  повеќе од возрасните, како и зошто треба да ја чуваат природата.

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »